Hoe lang wil je blijven?

Check-in

Select date

Check-out

Select date

i Minimum verblijf

Tijdens deze periode vragen wij je om minstens {nights} nachten te blijven.

i

ma
di
wo
do
vr
za
zo
  • Niet beschikbaar

  • Laatste kamers

  • Minimaal verblijf 2 nachten

i

Algemene informatie

Een tijd van komen & een tijd van gaan
Je kamer is beschikbaar vanaf 16:00u, maar kom wanneer je wilt – we bergen je bagage graag veilig voor je op. Check out is om 12:00u, dus slaap lekker uit.

Ontbijt
Het ontbijt wordt geserveerd op de 7e verdieping. Op weekdagen van 7:00 tot 11:00 en in het weekend van 8:00 tot 12:00. Ontbijt is €13 pp.

Parkeren
Je vindt onze parkeerplaats rechts naast ons gebouw. Als hotelgast betaal je €20 per 24 uur, voor andere bezoekers geldt een tarief van €3 per uur of €25 per 24 uur. Normaal gesproken is er genoeg plek voor iedereen. Reserveren is niet mogelijk.

Tarieven
Onze prijzen zijn inclusief BTW en andere belastingen. We houden de dingen graag zo simpel mogelijk.
Limited Rate (directe betaling): Dit tarief geeft de beste prijs voor je kamer. Je betaalt het volledige bedrag op het moment dat je boekt. Wijzigen of annuleren kan voor €20 per gewijzigde of geannuleerde nacht en kan tot 24 uur voor dag van aankomst. Bijvoorbeeld: Als de boeking op een vrijdag valt, dan mag je je boeking annuleren of wijzigen tot woensdag 23:59u (Nederlandse tijd).
Flex Rate (betaling bij aankomst of directe betaling): Met dit tarief kun je je boeking kosteloos wijzigen en annuleren, tot 24 uur voor dag van aankomst. Bijvoorbeeld: Als de boeking op een vrijdag valt, dan mag je je boeking annuleren of wijzigen tot woensdag 23:59u (Nederlandse tijd).

Fietsverhuur
Je kunt een Volkshotelfiets huren, deze kost de eerste dag €14 en alle volgende dagen €10. Reserveren is niet mogelijk.

Co-working space & Wi-Fi
Ons Wi-Fi netwerk is snel en vrij toegankelijk. Op de begane grond vind je een gratis flexwerkplek waar Amsterdammers en hotelgasten zij aan zij werken. Voor besloten werkbesprekingen hebben we cabines beschikbaar, geschikt voor 4 tot 8 personen. Kosten: €40 of €55 per uur.

Huisdieren
Je mag een huisdier (max. 2) meenemen, zolang hij/zij kleiner is dan een giraffe. We rekenen een extra toeslag van €15 per nacht. Stuur ons van tevoren een mail via reservations@volkshotel.nl, zodat we ons kunnen voorbereiden.

Roken
Gebruik je kamer om in te ontspannen, dansen, slapen of filosoferen, maar NIET om in te roken. Rook je toch, of rommel je met het rookalarm? Dan kost dat je €150.

Drugs & Prostitutie
Drugs (gebruik, bezit en/of handel in hard- of softdrugs) en prostitutie zijn niet toegestaan in Volkshotel.

Badplaats (Mini Spa)
Als hotelgast kun je gratis gebruik maken van de hottubs en sauna op ons dak, dagelijks geopend van 07:00u-23:00. Zwemkleding is verplicht, glaswerk en alcohol zijn niet toegestaan

Restaurant & Canvas Nachten
Op vrijdag- en zaterdagavond verandert ons restaurant Canvas in een dansvloer, als de stemming er goed in zit. De entree is gratis voor deze avonden.

Doka
Onze sound bar Doka is open op vrijdag en zaterdag van 22:00 tot 06:00. Doka heeft beperkte beschikbaarheid, dus we kunnen helaas niet garanderen dat je binnenkomt.

Yoga
Iedereen heeft wat ontspanning nodig van tijd tot tijd. Kom bij ons de zon groeten. Voor het actuele rooster check www.volkshotel.nl/agenda

Kapper
Kapster Judith is er elke vrijdag van de namiddag tot de (vroege) avond. Dus pak een biertje, een burger en ga het weekend in met nieuw haar!

Massage
Nekpijn, rugpijn, hoofdpijn, hartpijn, een massage lost alles op. Kneed de stress en pijn eruit. Mail naar massage@volkshotel.nl of loop langs bij de receptie. 

Extra’s
Van live muziek tot tentoonstellingen, van club-avonden tot expo’s – we organiseren het allemaal. Voor meer info zie: www.volkshotel.nl/agenda.

March 15, 2017

De Kieswijzer IRL – En de democratie anno 2021 door Gikkels

Art & Cult

Vandaag is de dag om je stem te laten horen, om te kiezen welke partijen en kandidaten er in de Tweede Kamer komen. De afgelopen weken vliegen de live-debatten, krantenspecials, blogs en politieke tv-programma’s ons om de oren. Ook Canvas & Campagnebureau BKB nodigden politici uit voor een programma over politiek. Het was geen zwaar debat, wel een lichtzinnige kennismaking met de zin en onzin van het stemmen. 

Betrokkenheid bij politiek is er voor deze verkiezingen namelijk opvallend veel, maar echte bevlogenheid en overwogen kiesgedrag niet per sé. Prominente leden van de VVD, Artikel 1, PvdA, GroenLinks en het CDA stapten bij moderator Roel van Maalderink op het podium om te vertellen waar zij als politicus en als mens voor staan. Maar vooral: waarom je vandaag echt moet gaan stemmen. Evenals politiek bevlogen zangeres Eva van Manen en politiek activistische rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim. Deze laatste droeg een prachtige column voor. Hopelijk stimuleert het je om straks na je werk nog te gaan stemmen. Luister in ieder geval naar Gikkels en help de democratie niet naar de maan.

canvas, volkshotel amsterdam

‘Ze’

Ze waren wakker gewekt door hun wekker.
Een oude conservatieve maar hij deed het nog perfect!
Slaperig draaide ze zich om om te kijken hoe laat het was.
12:10! Hun vlucht vertrok om 13.00.

Snel tanden poetsen, kleren aan, koffers pakken de taxi stond al klaar.
Achter zich sloten ze de deuren van hun eengezinswoning één met nog geen kind.
Maar die droom zouden ze zeker verwezenlijken.

“Uuhm Meneer zo spoedig mogelijk naar het vliegveld”. “Maar natuurlijk heer!”
De taxi chauffeur deed z’n best. Wat een rit van dertig minuten moest zijn, deed hij in twintig.

Aangekomen bij de luchthaven checken ze in, althans dat proberen ze de grondstewardess vraagt:
“Welke vlucht moest u hebben mevrouw?” “Vlucht DE-MO-2021-CRA-TIE”.
“Tot mijn spijt moet ik u mededelen dat die net vertrokken is. We hebben in 2021 wel een mogelijkheid dat u met een raket voorbij uw vlucht kan. U komt zelfs eerder aan. Maar u betaalt natuurlijk wel zelf de prijs…”

Ze keken elkaar aan en knikten instemmend. “Ok, doet u maar de raketreis!”
“Dat is dan 2500 euro per persoon voor raketvlucht T-R-U-M-P21-L-U-C-I-E”.

Ze zitten eindelijk. “Komen we gelukkig toch op tijd aan. Ja, alles voor jou, babe”.
Dames en Heren welkom op vlucht  T-R-U-M-P21-L-U-C-I-E. Ik ben uw gezagvoerder, W.A. Webbelink. Wij willen u erop attenderen dat dit een nieuwe ervaring is die we commercieel aanbieden. We zitten nog in de testfase dus neem ons niet kwalijk als we ons doel voorbij schieten. Het is de bedoeling u veilig op de plaats van bestemming te krijgen maar stellen onszelf niet aansprakelijk als wij niet op de plaats van bestemming raken.

Het eten aan boord zit in een pakje dus nasi-goreng in pak omdat u anders uw eigen voedsel niet kunt vast grijpen, maar langs u ziet zweven hahaha. Ok. Lang verhaal kort, vlucht T-R-U-M-P21-L-U-C-I-E is halverwege.

De vluchtkoers was recht omhoog en dan buiten de baan raken van de ozon. Een super mooi shot van moeder aarde. En in ene zwabberden ze naar rechts en schoten zodoende hun doel voorbij.

Ze kwamen niet aan op de plaats van bestemming. Sterker nog ze kwamen terecht in de atmosfeer gingen 80 keer om de aarde en landden nooit meer. Terwijl vlucht DE-MO-2021-CRA-TIE rustig landde. Een vlucht waar mannen en vrouwen gelijk waren, racisme niet geaccepteerd werd, homoseksualiteit niet bevraagd werd. Waar de kwaliteit van het onderwijs top was en voor iedereen ongeacht in wat voor postcode ze woonden. Sterker nog, die vlucht had geen eerste of tweede klasse. Het was gewoon een vlucht één die ervoor zorgde dat je waar kreeg voor je geld en landde op de plek die je aangaf tijdens de boeking op een site. Zoals Schiphol tickets. En die betrouwbaar was en je niet alleen liet weten hoe slecht je was, je niet kleineerde of de vinger wees, maar die je vroeg wat je nou echt wilde worden!

Dames en heren als u 15 maart gaat vliegen, neem een vliegtuig in plaats van een raket. U stelt dan de hel wat langer uit voor ons allemaal.

Column van : Gideon ‘Gikkels’ Everduim
twitter/officialGikkels
facebook/GideonEverduim

Evenement De Kieswijzer – In Real Life
// Met dank aan deelnemers De Kieswijzer – In Real Life
◆ Roel Maalderink // Moderator // journalist en presentator, o.a. bij PowNed en Jan Rijdt Rond van KRO-NCRV.
◆ Gijs van Dijk // Partij van de Arbeid (PvdA) (5)
◆ Zihni Özdil // GroenLinks (8)
◆ Simone van Saarloos // Artikel 1 (8)
◆ Jan Middendorp // VVD (34)
◆ Wytske de Pater-Postma // CDA (22)

Lees verder

ON SNAP YOUR BROWSER IS OLD

Please update your browser

This website is optimised for newer browsers. Please update your browser if you notice any issues while browsing this website.

Yes, got it